Марко Салџиевски – СтатИст

Има денови и денови
а има и денови кога ниту ден
ниту ноќ има
и така во низа со денови.

Што правиш Ти,
што правиш во тие денови?

Кога ниту за ден знаеш,
ниту ноќе заспиваш.

Таквите денови ти се судбина
а ти не си спремен за таа бина
Кога улогата е преголема
за вечниот статист
сцената е погубна.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s