Петар Јанакиески – Бреме

Скриено на темната страна на кафезот
пробува да излезе пустошејќи сѐ пред себе.
Навечер, ни шанковите не го издржуваат.
Напладне, сите брзаат некаде
и страшно добро глумат дека не го препознаваат.
Наутро, те буди тапкајќи те по рамото и прашува: “што да уништиме следно?“

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s