Љубица Шопова – Време за одмор

За време на попладневната дремка
еден првоодделенец ја сонува матурската забава.
Разбудениот старец пред тв екранот
со анимирани филмови се враќа во јасли. Continue reading

Advertisements

Поетско другарување со музика и гости во Гевгелија

Одржана во специфичниот амбиент, во центарот на Гевгелија, љубителите на поезијата имаа уникатна можност… Continue reading

Поетско читање во Гевгелија против насилство

Ова е меѓународна манифестација која преку социјално ангажирана поезија… Continue reading

Кавадарци – Поети за промена vol.I

На 11 Август, ден сабота во Кавадарци се одржа првото warm up читање – Поети за промена. Ова поетско читање е едно од неколкуте планирани за периодов кои имаат за цел да ја подигнат свеста меѓу граѓаните за сите глобални, … Continue reading