Прочитајте ја новата е-збирка на тема #Поплава

Оваа е-збирка непофторливо наречена „Поплава“ по самата природна стихија која зафати голем дел од Скопје, опфаќа 60-на автори – поети кои освен што се вклучија во сите хуманитарни акции решија да ја поддржат и оваа иницијатива и да споделат дел од нивните стихови кои се создале како резултат на неколкудневната меланхолија, тага и жал кои се наметнаа како аманет од тоа што се случи. Continue reading

Advertisements

Поетско другарување со музика и гости во Гевгелија

Одржана во специфичниот амбиент, во центарот на Гевгелија, љубителите на поезијата имаа уникатна можност… Continue reading

Посета на Мајкл и Тери на ОУ „Маршал Тито“

Освен официјалното запознавање, покрај неколкуте креативни игри имавме можност да ја слушнеме поезијата на учениците, а целата пријатна атмосфера заврши со фотографирање, јадење колачи и наздравување! 🙂 Continue reading

Една убава светска приказна

Неодамна добивме mail од главниот организатор на оваа меѓународна манифестација Мајкл Ротенберг дали би можеле да искористат еден од постерите испратени изминатава година на нашиот конкурс да биде искористен како идејно решение за настан кој ќе се организира во некоја … Continue reading