Maрија Шаклева – Засебност

Мекост мириса постелата
на која умираш денес ти,
јас ги оцртувам твоите лица
и пробувам да сфатам
како се свиваат коските на твојата убавина, Continue reading

Advertisements

Ана Голејшка: по(Станување)

Исчезнуваме намерно
од сите социјални мрежи
за само да не’ праша некој
Каде си? Добра ли си? Continue reading

4 години заедно – 100 Илјади поети за промена

Настанот е дел од глобалното движење во кое се вклучени бројни уметници и интелектуалци од над 100 држави во светот. Continue reading

100 Илјади поети за промена vol. IV

Четврто издание на манифестацијата „100 Илјади поети за промена“, Струмица 2014 година Во сабота, 27 септември 2014 година, во Струмица ќе се реализира четвртата по ред манифестација „100 Илјади поети за промена“. Ова е настан кој е дел од глобалната … Continue reading

Поетско другарување со музика и гости во Гевгелија

Одржана во специфичниот амбиент, во центарот на Гевгелија, љубителите на поезијата имаа уникатна можност… Continue reading

Посета на Мајкл и Тери на ОУ „Маршал Тито“

Освен официјалното запознавање, покрај неколкуте креативни игри имавме можност да ја слушнеме поезијата на учениците, а целата пријатна атмосфера заврши со фотографирање, јадење колачи и наздравување! 🙂 Continue reading