Борче Панов – Бели цветови на тишината

мачорот
ја распредува ноќта дење,
школката помеѓу книгите
буди некое далечно море,
малиот Сократ од сапун
не знае дека и денес
како месечар на сонце
оди до крајот на реченицата Continue reading

Advertisements

Николина Андова Шопова – Ништо не е твое

Ништо не е твое
Просторите во кои внимателно го резбаш твоето име
тревникот и ретките билки што ги чуваш и полеваш во градината
испегланата, мека кошула од која шириш мирис на бебе и на дом
ниту тие не се твои, ниту тој мирис е твој Continue reading