Даниел Карески – Задоволување и самоуништување

Се бараме,
како што се бара ѓаволот во себе си,
како случајни минувачи на сите жители
во преградијата на свеста. Continue reading

Advertisements

Македонија ќе учествува на првата светска конференција на 100 Илјади поети за промена во Италија

Во периодот од 3ти до 8ми јуни во Салерно, Италија ќе се одржи првата светска поетска конференција на 100 Илјади поети за промена (100 Thousand Poets for Change). Continue reading

4 години заедно – 100 Илјади поети за промена

Настанот е дел од глобалното движење во кое се вклучени бројни уметници и интелектуалци од над 100 држави во светот. Continue reading

Владимир Мартиновски: Маратонска песна

Ги претрчавме сите ледини.
И ливадите со лаванда и лалиња,
но и минските полиња. По пат некои

налетаа на мина. Continue reading

100 Илјади поети за промена vol. IV

Четврто издание на манифестацијата „100 Илјади поети за промена“, Струмица 2014 година Во сабота, 27 септември 2014 година, во Струмица ќе се реализира четвртата по ред манифестација „100 Илјади поети за промена“. Ова е настан кој е дел од глобалната … Continue reading

Организаторите на 100 Илјади поети за промена во Струмица

Мајкл Ротенберг и Тери Керион вечерва во 20:00 часот во Маф Маф ќе го презентираат поетското движење 100 Илјада поети за промена во Струмица. Ова е светско движење кое последните три години се реализира ширум светот, а Струмица е една … Continue reading

Оливер Серафимовски

Искрено

Летнаа покрај мене
Зборови
Кои не ги разбрав
За кои немав мудар одговор
Освен да им довикнам
Најсилно
ЕС ЕТИБЕ
Да и најискрено тоа го мислев
ЕС ЕТИБЕ
ДА
ЕС ЕТИБЕ
Остана само да ми одѕвонува
Мојот глас
Заедно со она што најискрено го мислев
ЕС ЕТИБЕ
ДА
ЕС ЕТИБЕ