Зорица Петкоска – Техноѕвезди

Асфалтот светка поплавен со ѕвезди
небаре некому му се оттурило магија,
а ние чекориме и зјапаме
секој во својата студена техно-ѕвезда Continue reading

Advertisements

Николина Андова Шопова – Ништо не е твое

Ништо не е твое
Просторите во кои внимателно го резбаш твоето име
тревникот и ретките билки што ги чуваш и полеваш во градината
испегланата, мека кошула од која шириш мирис на бебе и на дом
ниту тие не се твои, ниту тој мирис е твој Continue reading