Далибор Ивановиќ – За крај

ќе остариш
ќе ти се намалат желбите
ќе ти ги изеде темнина забите
нема да можеш да ги поделиш зборовите
ќе ти излезе вистината цела Continue reading

Advertisements

Катерина Гогова – Деноноќие

Замавнува денот тежок од остра и дволична плима,
црвена надеж го сече хоризонтот.
Пазарно утро за ефтини емоции,
еден по еден се растоваруваат соништата,
во сите торби мижуркаат желби и недотраени болки. Continue reading