Митко Апостолов – Горниот

На тебе ти е лесно
Сам свој татко.
Сам свој син.
Сам своја мајка
Сам свој предок
Сам свој следбеник. Continue reading

Advertisements

Ѓоко Здравески – [војници]

многу е просто: во тој спроти себе
би пукал ли, иако првпат во животот
го гледаш, само затоа што некој одозгора
ви рекол дека сте си душмани? Continue reading