Драгана Евтимова – Минијатура

не е доволно да се потисне во себеси ..
доволно е да се потисне далечното време
во кое имало несреќи .. Continue reading

Advertisements

Иван Шопов – * * *

ослободени од законите на физикатата
тргнуваме на прошетка кон небото
покрај облаците-училишта
во кои се забранети сеќавањата на земјата
а учебниците по историја
се привлечни единствено
кога кријат писменца од детска пошта
меѓу страниците исполнети
со глупави приказни
за глупави луѓе (главно мажи) Continue reading