Оливера Доцевска – За слободата или песна која не е песна

Се роди и започна да се
запишува на празната хартија,
низ денешнината песна која не е песна.
Посака да почне од почеток,
да излезе од клишеата на залудно читање,
за да одекне громогласно силно она од зад срцето. Continue reading

Advertisements

Поетско другарување со музика и гости во Гевгелија

Одржана во специфичниот амбиент, во центарот на Гевгелија, љубителите на поезијата имаа уникатна можност… Continue reading

Поетско читање во Гевгелија против насилство

Ова е меѓународна манифестација која преку социјално ангажирана поезија… Continue reading

Кавадарци – Поети за промена vol.I

На 11 Август, ден сабота во Кавадарци се одржа првото warm up читање – Поети за промена. Ова поетско читање е едно од неколкуте планирани за периодов кои имаат за цел да ја подигнат свеста меѓу граѓаните за сите глобални, … Continue reading