Борче Панов – Бели цветови на тишината

мачорот
ја распредува ноќта дење,
школката помеѓу книгите
буди некое далечно море,
малиот Сократ од сапун
не знае дека и денес
како месечар на сонце
оди до крајот на реченицата Continue reading

Advertisements