Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2016 година

100 илјади поети за промена ги распишува двата официјални конкурси од кои едниот за поезија, а другиот за изработка на постер/ плакат кој ќе биде застапен на групната изложба која е дел од самата манифестација Continue reading

Advertisements

Викторија Мирческа – Во едни очи…

Во едни очи се цели приказни.
А мали се. И влажни.
Доволно тркалезни да видиш
како целиот свет се превртува во нив. Continue reading

Објавени конкурсите на #100TPC – Македонија за 2015 година

Здраво пријатели на манифестацијата која е дел од глобалното движење „100 Илјади поети за промена“. Сакаме да ве поканиме оваа јубилејна петта година по ред да ја прославиме заедно. Што велите? 🙂 Continue reading

Македонија ќе учествува на првата светска конференција на 100 Илјади поети за промена во Италија

Во периодот од 3ти до 8ми јуни во Салерно, Италија ќе се одржи првата светска поетска конференција на 100 Илјади поети за промена (100 Thousand Poets for Change). Continue reading

4 години заедно – 100 Илјади поети за промена

Настанот е дел од глобалното движење во кое се вклучени бројни уметници и интелектуалци од над 100 држави во светот. Continue reading